Πριν από λίγο καιρό είχαμε δει 5 βασικούς λόγους για του οποίους κάποιος θα έπρεπε να διαλέξει το WordPress για να φτιάξει την προσωπική ή εταιρική του ιστοσελίδα. Σήμερα θα εμβαθύνουμε λίγο περισσότερο σε έναν από αυτούς τους λόγους, τα themes του WordPress και συγκεκριμένα σε ένα πολύ ιδιαίτερο theme, το Divi.

Το theme, βάση του οποίου θα χτίσει κάποιος την ιστοσελίδα του, θα μπορούσαμε να πούμε ότι αποτελεί τη βάση της εικόνας της. Είναι πολύ σημαντικό να επιλεχθεί το κατάλληλο theme που θα βοηθήσει την ιστοσελίδα να προβάλει τα στοιχεία εκείνα που πρέπει να προωθήσει, ώστε να πετύχει τους στόχους της. Πολλοί, όμως, χρήστες του WordPress δεν έχουν τις απαραίτητες γνώσεις, ούτε την ευχέρεια να γράφουν κώδικα, που θα τους επιτρέψει να διαμορφώσουν το εκάστοτε θέμα στις ανάγκες τους. Για το λόγο αυτό, στο πλαίσιο της κοινότητας του WordPress, έχουν αναπτυχθεί ορισμένα εργαλεία, γνωστά και ως Page Builders που επιτρέπουν στο χρήστη να παραμετροποιήσει πλήρως τις σελίδες του χωρίς να γράψει ούτε μία γραμμή κώδικα. Τι γίνεται όμως όταν ένα ευέλικτο theme γενικού σκοπού έρχεται με το δικό του μοναδικό και εύχρηστο page builder;

Η Elegant Themes, εταιρεία παραγωγής themes για το WordPress, συνειδητοποίησε ότι πολλοί χρήστες του WordPress, που δεν είναι web designers ή web developers, ήθελαν να έχουν τη δυνατότητα να φτιάχνουν ιστοσελίδες που θα είχαν τη διάταξη που αυτοί επιθυμούν. Έτσι ανέπτυξαν το Divi, ένα drag-and-drop theme με το δικό του page builder που επιτρέπει στους χρήστες να κατασκευάσουν τις ιστοσελίδες τους χωρίς να είναι απαραίτητο να γνωρίζουν κώδικα.

Το Divi χρησιμοποιεί τη λογική των modules (λειτουργικών ενοτήτων), τις οποίες ο χρήστης μπορεί να τις χρησιμοποιήσει αυτόνομα ή σε συνδυασμό για να κατασκευάσει τις σελίδες του. Κάθε χαρακτηριστικό της σελίδας όπως γραμματοσειρές, χρώματα, εικόνες, animations κτλ. μπορεί να μορφοποιηθεί σύμφωνα με τις ανάγκες του χρήστη. Υπάρχουν modules σχεδόν για οτιδήποτε μπορεί να χρειαστεί κανείς για μια προσωπική ή εταιρική ιστοσελίδα.

Divi-Modules-1

Ανάλογα με το είδος της σελίδας που πρόκειται να φτιαχτεί, ο χρήστης μπορεί να προσθέσει για παράδειγμα ένα portfolio ή έναν πίνακα τιμών, χωρίς να χρειάζεται να ψάξει πως θα το κατασκευάσει και θα το προσθέσει στη σελίδα. Επίσης, οι κατασκευαστές του Divi έχουν προσθέσει μερικά πολύ ενδιαφέροντα modules για την αναπαράσταση στατιστικών, όπως είναι οι κυκλικοί μετρητές, οι οποίοι έρχονται σε συνδυασμό με πολύ κομψά animations.

1413902846counters-live

Επιπλέον, το full-screen header module που προστέθηκε στην τελευταία έκδοση του Divi, δίνει στο χρήστη τη δυνατότητα να προσθέσει ένα header στη σελίδα που θα καλύπτει κάθε στιγμή το τρέχον πλάτος του παραθύρου του browser και έρχεται με 24 προσχεδιασμένα στυλ για να μπορέσει να ξεκινήσει και ο πιο άπειρος χρήστης. Το εργαλείο αυτό επιτρέπει επιπλέον στο χρήστη να προσθέσει με στυλ και μοντέρνο σχεδιασμό λογότυπο, τίτλο, υπότιτλο, κείμενο, video, parallax εφέ κτλ. Επίσης, του δίνεται η δυνατότητα να δημιουργήσει μοναδικά menu πλοήγησης, βασισμένα τόσο στις ανάγκες της σελίδας, όσο και στο προσωπικό τους στυλ και τη δημιουργικότητα του.

Το μεγάλο πλεονέκτημα του Divi, όπως αναφέρθηκε νωρίτερα, είναι ότι έρχεται πακέτο με τον προσωπικό του Page Builder. Εκτός από τα έτοιμα layout που έχει να προσφέρει, ο χρήστης μπορεί να δημιουργήσει με μεγάλη ευκολία τα δικά του. Μπορεί να διαλέξει τις νοητές γραμμές από τις οποίες θα αποτελείται η κάθε σελίδα ή το κάθε post, να χωρίσει τη σελίδα του σε μία ή περισσότερες στήλες, ακόμα και να δημιουργήσει πιο πολύπλοκα σχήματα μέσα από μια μεγάλη ποικιλία που του προσφέρεται. Το πιο ενδιαφέρον είναι ότι όλα αυτά μπορεί να τα κάνει χωρίς να γράψει ούτε μία γραμμή κώδικα, μέσα από το interface που του δίνει το theme. Αφού δημιουργήσει τη διάταξη που επιθυμεί, μπορεί πολύ εύκολα τοποθετήσει μέσα σε αυτή τα modules που θέλει να χρησιμοποιήσει με drag-and-drop γλιτώνοντας πολύ χρόνο και κόπο.

1436892495divi-blog-layout-1024x507

Ένα μεγάλο συν που έχει το Divi πέρα από την ευχρηστία και την ευελιξία του, είναι ότι δίνει στους χρήστες του τη δυνατότητα να αποθηκεύσουν τις διατάξεις που δημιουργούν ώστε να μπορούν εύκολα και γρήγορα να τις χρησιμοποιούν σε όποιες σελίδες ή άρθρα θέλουν. Εύκολα ανακαλύπτει κανείς ότι, πέρα από όσα αναφέρθηκαν ήδη, το Divi αποτελεί και ένα πλήρως responsive theme, το οποίο θα προσαρμοστεί χωρίς προβλήματα σε όλες τις πιθανές οθόνες από τις οποίες θα το δει ένας επισκέπτης της ιστοσελίδας.

divi_2-4_fluid

Τέλος, θα ρωτούσε κανείς ότι ενώ το Divi φαντάζει το τέλειο site για έναν αρχάριο χρήστη του WordPress, τι θα μπορούσε να προσφέρει σε ένα χρήστη με μεγάλη εμπειρία στο χώρο; Εκτός από το χρόνο και τον κόπο που θα εξοικονομήσει κάποιος, για την κατασκευή μιας πλήρους λειτουργικής ιστοσελίδας με άρτιο και μοντέρνο σχεδιασμό, το Divi δίνει στους χρήστες του τις «Επιλογές για Προχωρημένους», που επιτρέπουν και στον πιο απαιτητικό χρήστη να διαμορφώσει και την τελευταία λεπτομέρεια της ιστοσελίδας που κατασκευάζει. Αλλά ακόμα και ο χρήστης που θέλει να το πάει παρακάτω και έχει τις απαραίτητες γνώσεις μπορεί εύκολα να πειράξει τόσο το css του theme όσο και τον κώδικά του, ελέγχοντας έτσι πλήρως και τη λειτουργικότητα της σελίδας.

Κλείνοντας, η τελευταία έκδοση του Divi (2.5 όταν γράφεται το παρόν άρθρο) αποτελεί ένα πανίσχυρο WordPress Theme, που διευκολύνει το χρήστη να διαμορφώσει την ιστοσελίδα του όπως ακριβώς θέλει. Πλέον με τη δυνατότητα της διαμόρφωσης και των άρθρων του Blog, κάνοντας τα περισσότερα ελκυστικά και ενδιαφέροντα για τους επισκέπτες, δεν βοηθάει απλά στο να γίνει η ιστοσελίδα πιο όμορφη. Με την κατάλληλη χρήση όλων των δυνατοτήτων που προσφέρει ανοίγει ένα νέο κόσμο δυνατοτήτων για τις ιστοσελίδες που κατασκευάζετε. Έναν κόσμο που περιορίζεται πλέον μόνο από τη φαντασία και τη δημιουργικότητα σας.

social-rabbitΜήπως ήρθε η ώρα να αναβαθμίσετε το site σας και να δώσετε μια επιπλέον ώθηση στην επιχείρηση σας; Υπάρχει κάποια εταιρική σας διαδικασία που θα θέλατε να υλοποιηθεί online και να γίνεται πλέον μέσα από την εταιρική σας ιστοσελίδα; Επικοινωνήστε μαζί μας για να ανακαλύψουμε μαζί την καλύτερη τεχνικά λύση, στην εταιρική σας ανάγκη και για να συζητήσουμε τους τρόπους με τους οποίους μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την ιστοσελίδα σας για να προσελκύσετε ακόμα περισσότερους πελάτες ή συμπληρώστε τη σχετική φόρμα!

Κυριάκος Τηλεντζίδης

Call Now Button

Μείνετε ενημερωμένοι

Οι τελευταίες αλλαγές στα Social Media, Case studies, Αναλύσεις, στατιστικά στοιχεία, Tips 'n' Tricks και άλλα πολλά!

Έχετε εγγραφεί επιτυχώς! Σας ευχαριστούμε πολύ!