Στο τέλος κάθε χρονιάς συνηθίζεται να γίνεται απολογισμός των πεπραγμένων που διαδραματίστηκαν κατά τη διάρκεια της και κάνουν την εμφάνισή τους οι “λίστες της χρονιάς” με τις δημοφιλέστερες προτιμήσεις σε κάθε κατηγορία. Ασφαλώς και τα social media δεν θα μπορούσαν να λείπουν από αυτό, μιας και αποτελούν πλέον σημαντικό κομμάτι της καθημερινότητας μας, μέσο προβολής και έκφρασης των συναισθημάτων μας, των απόψεων μας κτλ., αλλά και «εργαλείο» στα χέρια των πολιτικών ηγετών. Ας δούμε, λοιπόν, τι απασχόλησε και τι σχολίασε περισσότερο ο πλανήτης, σύμφωνα με τον απολογισμό των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Twitter

Μεγάλα αθλητικά γεγονότα, αμερικανικές εκλογές, μεγάλα πολιτικά και οικονομικά θέματα, θάνατοι προσωπικοτήτων, κορυφαίες καλλιτεχνικές στιγμές, με λίγα λόγια όλη η χρονιά που πέρασε, αποτυπώθηκε και σχολιάστηκε στην πλατφόρμα του Twitter. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα που αναρτήθηκαν στην επίσημη ιστοσελίδα του Twitter, τα 10 δημοφιλέστερα hashtags για τη χρονιά που πέρασε είναι:

δημοφιλέστερα hashtag

 1. #Rio2016
 2. #Election2016
 3. #PokemonGo
 4. #Euro2016
 5. #Oscars
 6. #Brexit
 7. #BlackLivesMatter
 8. #Trump
 9. #RIP
 10. #GameOfThrones

Το 2016 αποτέλεσε το έτος, στο οποίο τα social media «έπαιξαν», περισσότερο από κάθε άλλη χρονιά, καθοριστικό ρόλο στη ροή της ενημέρωσης. Σύμφωνα με δημοσίευμα των New York Times, τα πολιτικά θέματα που “τιτίβισαν” περισσότερο στο Twitter, ήταν οι αμερικανικές εκλογές (πήρε την πρωτιά), ενώ στη δεκάδα συγκαταλέγονται μεταξύ άλλων οι επιθέσεις στο Ορλάντο και τη Νίκαια, τα δικαιώματα των ομοφυλοφίλων, το Brexit, το αίτημα της αφροαμερικανικής κοινότητας για ισότητα και δικαιοσύνη εξ’ αιτίας του πολλαπλασιασμού των φαινομένων αστυνομικής βίας, η αποκάλυψη για τα «Panama Papers» και το πραξικόπημα στην Τουρκία.

Το κορυφαίο tweet

Μπορεί το 2016 τα θέματα που απασχόλησαν περισσότερο το Twiiter να ήταν οι Ολυμπιακοί Αγώνες, το Euro, οι αμερικανικές εκλογές, η νίκη του Trump, το Brexit και το PokemonGo, όμως το δημοφιλέστερο tweet, με πάνω από 1,3 εκατομμύρια retweets ήταν αυτό του Ισπανού παίχτη video game Elrubius και είχε μόνο μια λέξη: Λεμονάδα! Ο λόγος βέβαια που το κατάφερε αυτό ήταν επειδή υποσχέθηκε δώρα σε όποιον κάνει retweet τη συγκεκριμένη ανάρτηση.

δημοφιλέστερα tweets

Instagram

To Instagram πρώτο έσπευσε να ανακοινώσει την απολογιστική λίστα για το 2016 δίνοντας στη δημοσιότητα τους χρήστες και τις αναρτήσεις που συγκέντρωσαν τα περισσότερα likes, είτε πρόκειται για φωτογραφίες, είτε για βίντεο. Η πρωταγωνίστρια του Instagram φέτος ήταν αναμφίβολα η Selena Gomez, όπου στην πρώτη δεκάδα, οι 8 φωτογραφίες είναι δικές της! Οι υπόλοιπες 2 είναι του Cristiano Ronaldo να κρατάει το κύπελλο του Euro 2016.

Hashtag & Emoji

Πρώτη έρχεται η αγάπη!

Το δημοφιλέστερο hashtag στο Instagram, με σχεδόν 970 εκατομμύρια αναρτήσεις, είναι το #love. Και από μια άποψη αυτό είναι πολύ θετικό! Γιατί αν σκεφτούμε πώς ολόκληρη η χρονιά που πλησιάζει στο τέλος της μόνο εύκολη δεν θα την χαρακτηρίζαμε, τότε είναι πολύ ενθαρρυντικό ότι το hashtag που κυριάρχησε ήταν αυτό της αγάπης! Βέβαια, από την άλλη, κάποιος λιγότερο θετικά σκεπτόμενος θα μπορούσε να πει πώς απλά το #love επικράτησε γιατί είναι ένα hashtag πασπαρτού. Και έτσι να είναι, εμένα πάλι θετικό μου ακούγεται!

Στο ίδιο μήκος κύματος είναι και το δημοφιλέστερο Emoji, το οποίο δεν είναι άλλο από την κόκκινη καρδιά!

δημοφιλέστερα emoji

Δημοφιλέστερα μέρη και φίλτρα

Το Instagram, επίσης, ανακοίνωσε πως τα δημοφιλέστερα μέρη για φέτος ήταν τα θεματικά πάρκα της Disney και της Universal, με βάση τους 500 εκατομμύρια ενεργούς χρήστες της περασμένης χρονιάς. Άλλα πολυσύχναστα μέρη ήταν η Times Square της Νέας Υόρκης, το Σέντραλ Πάρκ και το Μουσείου του Λούβρου στο Παρίσι.

Τέλος, ως πιο πολυχρησιμοποιημένο φίλτρο αναδείχθηκε το clarendon.

Εφαρμογές

Εκτός όμως από τα Social Media, και η Apple έκανε το δικό της απολογισμό σχετικά με τις δημοφιλέστερες εφαρμογές. Οι εφαρμογές που βρίσκονται πρώτες στη λίστα του App Store είναι:

 1. Snapchat
 2. Messenger
 3. Pokémon GO
 4. Instagram
 5. Facebook
 6. YouTube
 7. Google Maps
 8. Pandora
 9. Netflix
 10. Spotify Music

Σε σχέση με τις επί πληρωμή εφαρμογές, αυτές που κατακτούν την κορυφή είναι τα παιχνίδια.

Karaili Pelagia

Η online επικοινωνία έχει ένα υπέροχο χαρακτηριστικό… σου επιτρέπει να απευθύνεις το μήνυμα που θέλεις ακριβώς στο κοινό που σε ενδιαφέρει. Δεν είναι μαγικό;

Call Now Button

Μείνετε ενημερωμένοι

Οι τελευταίες αλλαγές στα Social Media, Case studies, Αναλύσεις, στατιστικά στοιχεία, Tips 'n' Tricks και άλλα πολλά!

Έχετε εγγραφεί επιτυχώς! Σας ευχαριστούμε πολύ!