Η Automattic, η εταιρία που τρέχει το WordPress και, πλέον, το WooCommerce (μεταξύ πολλών άλλων πραγμάτων), ανακοίνωσε πρόσφατα μερικά στατιστικά στοιχεία για το 2016!

Σύμφωνα με τα στατιστικά αυτά, το Δεκέμβριο υπήρχαν, σε όλο τον κόσμο, λίγο περισσότερα από 1,5 εκατομμύρια e-shops φτιαγμένα με WooCommerce. Από όλα αυτά, περίπου το ένα τρίτο (γύρω στις 530.000) φτιάχτηκαν μέσα στο 2016 (βοηθήσαμε και εμείς λίγο σε αυτό το νούμερο).

Ένα από τα πιο ενδιαφέροντα στατιστικά στοιχεία είναι το μερίδιο αγοράς που κατέχει η συγκεκριμένη πλατφόρμα παγκοσμίως. Σύμφωνα με την Automattic, το WooCommerce καταλαμβάνει το 39% της αγοράς! Αν, δε, κάποιος εμπιστευτεί το builtwith.com τότε το ποσοστό αυτό φτάνει στο 42%!

Δημιουργία eshop με WooCommerce.

Το WooCommerce το 2017

Ο στόχος της Automattic για το 2017 είναι να βελτιώσει ακόμα περισσότερα την ευκολία στο σετάρισμά του και στη διαχείριση μεγάλου όγκου προϊόντων και επισκεψημότητας. Εξάλλου, ο ιδρυτής της Automattic, Mark Mullenweg δήλωσε πως στόχος του είναι να βελτιώσει ακόμα περισσότερο την εμπειρία των καταναλωτών στα Online καταστήματα.

Σύμφωνα με προβλέψεις, αν η ανάπτυξη του WooCommerce συνεχιστεί με τον ίδιο ρυθμό, το μερίδιο που κατέχει στη σχετική αγορά θα ξεπεράσει το 50% μέσα στο 2017!

Στη Social Mind διαθέτουμε την εμπειρία και την τεχνογνωσία για να σχεδιάσουμε και να υλοποιήσουμε εξαιρετικά ηλεκτρονικά καταστήματα χρησιμοποιώντας το δημοφιλέστερο λογισμικό παγκοσμίως! Αν σκέφτεστε να φτιάξετε το δικό σας e-shop… επικοινωνήστε, πρώτα, μαζί μας!

Angelos Synadakis

Τα τελευταία χρόνια έχω συνεργαστεί με 180+ επιχειρήσεις βοηθώντας τες να πετύχουν τα αποτελέσματα που θέλουν, αλλάζοντας τον τρόπο με τον οποίο αξιοποιούν τα digital κανάλια επικοινωνίας.

Call Now Button

Μείνετε ενημερωμένοι

Οι τελευταίες αλλαγές στα Social Media, Case studies, Αναλύσεις, στατιστικά στοιχεία, Tips 'n' Tricks και άλλα πολλά!

Έχετε εγγραφεί επιτυχώς! Σας ευχαριστούμε πολύ!